کاشت مو یکی از پرطرفدارترین روش ها برای موهای از دست رفته است که مراحلی هم دارد تا با این مراحل می توان از موهایی که به دلایلی چون اتو مو، خشک کننده ها ، رنگ های شیمیایی، استفاده از شامپوهای نامناسب که باعث ریزش مو می شود و به فولیکول مو آسیب می زند جلوگیری کرد. بسیاری از افراد از این بابت رنج می برند و این موضوع برایشان نگران کننده است اما دیگر با این روش ها جای نگرانی نیست ما در این مقاله سعی داریم شما را با مراحل کاشت مو آشنا کنیم.

کاشت مو چیست ؟

کاشت مو عمل زیبایی است که باعث شده فولیکول های مو که آسیب دیده و یا دچار ریزش شده دوباره رشد کند. این عمل از موهای طبیعی افراد استفاده می شود که این ناحیه ها پشت سر، گوش و بخشی از زیر گردن و یا قفسه سینه است به دلیل اینکه اینکه این ناحیه ها شباهت زیادی به موهای سر دارد و ضخامت و طول مناسب تری دارد.

کاشت مو چیست

روش های برداشت گرافت مو

دو مراحل کاشت مو برای برداشت گرافت های مو وجود دارد که روش جراحی و غیر جراحی نام دارد.

روش جراحی : در روش جراحی پزشک یک نوار از پشت سر بیمار که فولیکول های سالم دارد را جدا می کند و این نوار یا فلپ را در اختیار تیم کات یا جداسازی واحد فولیکولار مو قرار می گیرد تا توسط میکروسکوپ مخصوص فولیکول ها جدا و آماده برای کاشت می شود که این روش FUT نام دارد. که این کار یک کار تخصصی است و نیاز به مهارت دارد.

روش غیر جراحی : در این روش از برداشت نوار یا فلپ خبری نیست و فولیکول های مو به طور جدا و با استفاده از  FIT و یا SUT یا دستگاه های دیگر Neo graft و Safer از ناحیه بانک مو برداشته می شود. قبل از انجام این عمل اول موها باید تمیز باشد و از دارو های بی حسی استفاده شود و فولیکول های مو را به صورت فولیکولار برداشت می کنند که این فولیکولار برداشته شده در یک ماده نگهدارنده توسط پزشک قرار می گیرد تا زمانی که کاشت انجام شود که این مرحله دو تکنیک دارد که در بعضی روش ها از تیغ کاشت استفاده می کنند و در بعضی دیگر از دستگاه ایمپلنتر استفاده می کنند.

مراحل کاشت مو

روش FUT : این روش یکی از قدیمی ترین روش ها است که با روش جراحی فلپی از بانک مو برداشته می شود و به واحد های فولیکولار تقسیم می شود و در ناحیه هایی که مو دچار ریزش شده است کاشته می شود که مزایا این این روش برداشت گرافت سالم مو است و از معایب آن جا ماندن علائم آن در محل برداشت گرافت مو است.

روش FIT یا FUE : این روش به صورت پانچ های دستی به صورت دانه ای گرافت ها از پشت سر برداشته می شود و به روش FUT روی سر کاشته می شود از مزایا این روش بدون جراحی و بدون هیچ گونه علائم است و از معایب آن آسیب رساندن به گرافت مو و عدم رویش مو است.

روش SUT : در این روش هم با استفاده از میکروموتور های اتوماتیک گرافت بدون جراحی و آسیب از ناحیه بانک مو برداشته می شود و کاشت پرتراکم تری مشاهده می کنیم که از مزایا آن بدون جراحی و به جا ماندن علائم و آسیب به گرافت مو است و از معایب آن کاشت با استفاده از پنس است.

روش DHI : این روش جدیدترین روش کاشت مو است که با کاشت گرافت های مو در ناحیه طاسی مو با دستگاه ایمپلنتر که به آن DHI می گویند. جراحان متخصص این قلم را برای ظرافت و سرعت کاشت مو ساختند که این دستگاه بدون برش و شیار و با عمق مناسب آسیبی به مو نمی زند و باعث رشد سریع موها و تراکم بالای آن می شود. مهم ترین مزایا این روش استفاده از میکروموتورهای اتوماتیک 400 میکرونی که برای برداشت گرافت از بانک مو است و می تواند تا 10000 گرافت را بدون اینکه جراحی صورت بگیرد از بانک مو بردارد.

مراحل کاشت مو

ویژگی های روش DHI چیست ؟ 

  • تراکم بالاتری نسبت به روش های دیگری دارد
  • بدون جراحی و بدون هیچ گونه علائم جراحی
  • برداشت گرافت بالا از بانک مو
  • رشد طبیعی مو با ظرافت بالا
  • استفاده کردن از دستگاه ایمپلنتر و کاشت مستقیم و تک مرحله ای.

آمادگی و مراقبت های قبل از کاشت مو

برای اینکه عمل موفق آمیزی داشته باشید باید به نکات زیر توجه کنید :

  • قبل از انجام عمل کاشت مو باید راجع به کلینیک و پزشک خود پرس و جو کنید و با آگاهی کامل این کار را انجام دهید.
  • باید پزشکی را انتخاب کنید که در کار خود متخصص و ماهر باشد و شما را در انجام این کار راهنمایی کند و شما بتوانید سوالات خود را با او مطرح کنید.
  • قبل از انجام عمل کاشت مو درباره روش های آن اطلاعات کسب کنید و از کسانی که این کار را انجام دادند پرس و جو کنید.
  • قبل از عمل موهای خود را دو بار در روز بشویید.
  • یک هفته قبل از عمل از مصرف الکل، سیگار و مکمل ها خودداری کنید.
  • اگر داروی خاصی مصرف می کنید و یا بیماری خاصی دارید با پزشک خود مشورت کنید.

مراقبت های بعد از کاشت مو

  • برای اینکه از عفونت جلوگیری کنید از آنتی بیوتیک استفاده کنید.
  • بعد از کاشت مو تا 3 روز از شانه کردن موهای خود پرهیز کنید.
  • از مسکن هایی مثل ایبوپرفن برای کاهش درد استفاده کنید.
  • بعد از کاشت مو از فعالیت های سنگین خودداری کنید و بیشتر استراحت کنید.
  • بعد از کاشت از کلاه و شال که به فولیکول مو آسیب می زند پرهیز کنید.

هزینه عمل کاشت مو چه قدر است ؟ هزینه کاشت مو برای همه افراد متفاوت است و دلیل این متفاوت بودن به روش هایی که برای کاشت انجام می دهید، ماهر بودن پزشک، تعداد فولیکول ها برای پیوند بستگی دارد. توجه داشته باشید که اگر قیمت یک کلینیک بیشتر از هر جا باشد به این دلیل نیست که آن کلینیک و پزشک خیلی ماهر و متخصص هستند به همین خاطر قبل از کاشت درباره کلینیک و پزشک تحقیق کنید.

چه سنی برای کاشت مناسب است ؟ کاشت مو برای افرادی که زیر 23 سال سن دارند توصیه نمی شود. ممکن است بعضی از افراد که سن بالایی دارند بعد از عمل در بعضی از نواحی سرشان دچار ریزش شده باشند که این اتفاق خیلی کم پیش می آید که متخصصان باید این مسئله را هنگام طراحی فرم مو در نظر بگیرند که دچار این اتفاق نشود.

عوارض کاشت مو

  • عفونت : یکی از عوارض کاشت مو عفونت است که با وجود دستکش و استریل بودن وسایل باز هم این اتفاق رخ می دهد به همین دلیل پزشکان آنتی بیوتیک تجویز می کنند.
  • درد : عوارضی دیگری که می توان به آن اشاره کرد درد است که این درد ناشی از بی حسی است که برای بهبود آن می توان از مسکن استفاده کرد.
  • خارش : خارش پوست سر یکی دیگر از عوارض کاشت مو است که این خارش به خاطر تحریک سیستم ایمنی در ناحیه پیوند فولیکول با پوست سر ایجاد می شود که برای جلوگیری از خارش می توانید با دستور پزشک از دارو یا شامپوهای ضد خارش استفاده کنید.
  • تورم : تورم در اثر تجمع مایع میان بافتی در زیر پوست ایجاد می شود و شروع به خارش می کند و باعث تورم می شود که این امر طبیعی است این ورم بعد از مدت کوتاهی با بیرون کشیدن مایع بافتی بهبود می یابد.
  • قرمزی پوست سر : قرمزی پوست یکی دیگر از عوارض کاشت مو است که قبل از اینکه فولیکول های مو از ناحیه اهدا کننده برداشت کرده و به ناحیه ای که مو ریزش کرده است پیوند بزنند عمل باز کردن کانال در ناحیه طاسی صورت می گیرد به همی دلیل خونریزی صورت می گیرد و باعث می شود سر قرمز شود اگر این اتفاق افتاد از لمس کردن سر پرهیز کنید. اگر درد، قرمزی و تورم در سر خود مشاهده کردید حتما به پزشک خود اطلاع دهید. از رفتن به محیط هایی که دارای باکتری و کثیفی است پرهیز کنید و بدون کلاه در روز های آفتابی بیرون نروید زیرا باعث قرمزی و التهاب بیشتر می شود.
  • ترک پوست سر : ترک پوست سر بعد از کاشت مو به خاطر تحلیل رفتن چربی پوست منجر می شود. داروی بی حسی برای کاهش درد در افرادی که پوست خشک دارند باعث می شود که پوست سرشان ترک بخورد که برای جلوگیری از این اتفاق می توان از ژل آلوئه ورا استفاده کرد.

عوارض کاشت مو 

نتیجه عمل کاشت مو : یکی از دلایلی که عمل کاشت مو یکی از پر طرفدارترین روش ها است نتایج این عمل است که پزشکان از فولیکول های مو سالم استفاده می کرد و از این فولیکول برای پر کردن ناحیه هایی که مو ریزش کرده است استفاده می کنند. این موها در برابر هورمون ریزش مو مقاوم بوده و نتیجه آن دائمی خواهد بود.

کلام آخر

قبل از انجام کاشت مو راجع به مراحل کاشت مو اطلاعات کسب کنید و بهترین کلینیک ها و پزشک ها را انتخاب کنید. ممنون که تا ادامه این مطلب همراه ما بودید خوشحال میشیم نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

 

نوشتهٔ پیشین
هزینه کاشت مو به روش SUT
نوشتهٔ بعدی
عمل لیپوماتیک چیست؟

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.