واکنش یا عدم واکنش نسبت به ژل بستگی به جنس ژل استفاده شده دارد. ژلهایی خوب هستند که بدن واکنشی نسبت به آنها نشان ندهد و همچنین به مرور قوام و شکل خود را در زیر پوست محل تزریق از دست ندهند.
به عنوان مثال ژلهایی هستند که در ماههای اول مشکلی ایجاد نمیکنند ولی پس از چند سال گلوله شده و باید تخلیه شوند.برخی عوارض ارتباطی به نوع ژل تزریق شده نداشته بلکه به علت اشتباه در نحوه تزریق و استریل نبودن ابزار ایجاد میشوند که از آن جمله ایجاد عفونت در محل تزریق میباشد.
البته عوارض گذرا و کوتاه مدتی هم پس از تزریق به طور معمول دیده میشود همچون ورم و کبودی که پس از 1-2 هفته بهبود میابد.
سوالات متداول
بسته به نوع ژل استفاده شده مدت اثر آن متفاوت میباشد.در بروشور یا روی جعبه حاوی ژل طول مدت اثر آن قید میشود.البته دوام ژل در بدن شخصی به شخص دیگر متفاوت میباشد.
تکنیک تزریق هم در دوام تاثیر آن مهم است.به عنوان مثال برخی ژلها باید در لایه میانی پوست (درم) تزریق شوند و چنانچه سطحی تزریق شوند یا خیلی عمقی در چربی تزریق شوند دوام اثر آنها کمتر خواهد شد .به طور معمول مدت اثر ژلهای متداول از 6 ماه تا 3 سال میباشد.
نوع ژل مصرفی به عمق چین محل تزریق بستگی دارد اگر چین خنده خیلی عمیق باشد بهتر است از ژلهای غلیظ و با دوام بیشتر استفاده شود اما چنانچه خط اخم یا خنده کم عمق باشد بهتر است از ژلهای رقیق تر استفاده نمود.یک فاکتور مهم در انتخاب ژل توانایی بیمار در پرداخت هزینه خرید میباشد.
بوتاکس سم تغییر شکل یافته ی باکتری کلستریدیوم بوتولینوم است.
این باکتری بطور معمول موجب مسمومیت کشنده غذایی میگردد. اما با تغییر ساختمان آن دارویی به نام بوتاکس بدست آمده است که فواید دارویی متعددی دارد.
این دارو در آمریکا با نام بوتاکس و در کشورهای دیگر با نامهای متفاوتی شناخته شده است از جمله دیسپورت که محصول انگلستان میباشد.
بوتاکس دارای تائیدییه FDAمیباشد
- رفع چین و چروک در عضلات حرکتی و توقف پیشرفت چروکهای ثابت در نواحی از صورت چون پیشانی و دور چشم و خط ابرو و چینهای دور لب و چانه و گردن
- بالا بردن ابروها
- برطرف کردن افتادگی گوشه ی لب
- کاهش نمایش لثه هنگام خنده
- بالا بردن نوک بینی
- بهبود افتادگی بخش پائینی صورت همرا با تزریق چربی و فیلر
- بهبود چین چانه
این مدت در افراد مختلف متفاوت میباشد و بین چند هفته تا 10 ماه متفاوت است که متوسط آن 6 ماه خواهد بود.از زمان تزریق بوتاکس تجزیه دارو آغاز میگردد و بتدریج از اثر آن کاسته میشود.پس منظور از مدت اثر بوتاکس فاصله بین زمان تزریق تا ختم اثر آن میباشد. یعنی در انتهای ماه اول اثر دارو از شروع آن کمتر و پس از 2 ماه کمتر از ماه اول است.
بسته به طول مدت اثر دارو متفاوت است.هر چه تعداد دفعات تزریق بیشتر شود بخصوص در مورد عضلاتی مثل پیشانی عضله نازکتر و ضعیفتر میگردد و در نتیجه طول اثر دارو بیشتر میشود.
- سابقه حساسیت
- سابقه ی بیماریهای عصبی عضلانی مثل میاستنی گراو
- خانمهای باردار دوران شیردهی
- عفونت در محل تزریق
خیر سوزش مختصر و گذرائی هنگام تزریق احساس میشود.
کبودی نادر بوده و در صورت ایجاد، خفیف میباشد.
خیر
کاربرد آن را برای زیبایی از 18 الی 60 سال شمرده است.
عوارض عمده ای ندارد گاه در برخی اشخاص تزریق آن در نزدیکی بالای ابروها موجب افتادگی موقت پلک(پتوز) میگردد که تا یکماه پس از تزریق بهبود میابد.
خیر بوتاکس را به تمامی نقاط صورت نمیتوان تزریق نمود.
گاه برای درمان چروکها، بوتاکس همراه فیلرگزاری با چربی یا ژل صورت میگیرد.
دستگاه LPG که از جدیدترین تکنیک های درمان سلولیت و کاهش سایز و لاغری موضعی است، در مناطق مختلف پوست کاربرد دارد.
لیپوماساژ توسط این دستگاه غیر تهاجمی بوده و نیاز به بی هوشی ندارد. این دستگاه با استفاده از یک موتور مخصوص باعث ایجاد مکش قابل تنظیم در شدت و فرکانس می شود که با دو غلطک باعث کشیده شدن پوست می شود.
ماساژ مکانیکی دستگاه با ایجاد یک فشار مثبت و حرکت کردن بر روی پوست و ایجاد فشار منفی بر لایه های زیرین پوست اثرات خود را بر روی پوست و سلولیت و چربی های زیرین پوست، عضلات، و یا استخوانها و عروق و اعصاب می گذارد، بدون اینکه اثرات سوء بر لایه های فوق بگذارد.
شروع اثرات درمانی با LPG از همان جلسه اول می باشد ولی اثرات قابل مشاهده معمولا از جلسه ششم به بعد می باشد، که حالت پوست پرتقالی سلولیت از بین رفته و پوست نرم و صاف ایجاد می شود.
آیا رژیم غذایی همراه با LPG لازم است؟
رعایت رژیم غذایی مناسب و ورزش روزانه به همراه جلسات LPG باعث اثرات مناسب تر و بهتر می شود. و اگر هدف شما از درمان به روش LPG کاهش وزن هم باشد توصیه به رعایت رژیم غذایی و ورزش می شود.
چرا فعالیت بدنی بعد جلسات LPG توصیه می شود؟
از آنجا که با تجزیه چربی های بدن یک منبع انرژی در خون آزاد می شود با افزایش فعالیت این منبع انرژی توسط عضلات استفاده شده و مانع برگشت آنها می شود.
تعداد جلسات درمانی و مدت هر جلسه درمانی چقدر است؟
هر جلسه درمان حدود ۳۰ دقیقه ؛ و هر دوره درمانی حدود ۱۵ جلسه می باشد.
آیا نتایج درمان دائمی است؟
اگر عوامل ایجاد شرایط اولیه (قبل درمان) تغییر کند و یک ورزش منظم و رژیم غذایی متعادل داشته باشید به همراه درمانهای نگه دارنده هر ۴-۳ هفته ۱ بار می تواند نتایج دائمی داشته باشد.
امروزه ،افراد مبتلا به ريزش مو نسبت به گذشته جھت درمان گزينه ھای بيشتری در دسترس دارند:
– عمل جراحی پيوند مو، راه حلی دائمی و پويا برای طاسی موی سر است.
– در حال حاضر درمان ھای دارويی مؤثر ، به شکل قرص )فيناسترايد ( ومحلول موضعی )مينوکسيديل( دردستر س است که برای حفظ اثر آنھا نياز به ادامه درمان به طور دراز مدت و مادام العمر است.
– تا زمانی که ھنوز مقداری مو باقی مانده و موھای سر فقط کم پشت شده ، می توان با بکار گيری از برخی فراورده ھای آرايشی به شکل کرم ، اسپری و پودر، نواحی کم مو را استتار کرد، ولی اين مواد فرايند ريزش مو را درمان نمی کنند.
– به وسيله کلاه گيس و روش ھای غير جراحی ترميم مو می توان مناطق طاس پوست سر را پوشش داد. برای اتصا ل و تثبيت آنھا بر روی پوست سر وسايل متنوعی مانند چسب ، گيره و کليپس به کار می روند.
اشخاصی که با تعریق زیاد در نواحی زیر بغل ، کف دست و کف پا روبرو هستند با تزریق بوتاکس می توانند به آسانی و بدون هیچ گونه خطری این مشکل آزار دهنده را درمان نمایند .
معمولا توصیه میشود که بیمار بین ۳ تا ۵ جلسه، درمان با آر اف فرکشنال را انجام دهد. در صورتی که درمان با آر اف فرکشنال را طی چندین جلسه انجام دهید به نتایج بسیار بهتری خواهید رسید چرا که در متد آر اف صورت ، درهر جلسه درمانی تنها قسمتی از پوست درمان میشود و بنابراین برای پوشش دادن تمامی قسمتها نیاز به تکرار پروسه میباشد. به همین خاطر انجام حداقل ۳ جلسه درمانی با فواصل یک ماهه برای دستیابی مزایای آر اف ضروری است.
جوان سازی پوست صورت با RF یک راه حل مبتکرانه با استفاده از تکنولوژی رو به پیشرفت RF است.
جوان سازی پوست با RF با استفاده از انرژی رادیوفرکوئنسی دوقطبی و فرکشنال انجام میشود. این انرژی از امپدانس طبیعی بدن برای ایجاد گرما استفاده میکند و این گرما موجب تحریک پوست به تولید کلاژن و الاستین میشود. با تولید کلاژن بیشتر، فیبروبلاستهای مربوط به مدل سازی مجدد در پوست فعال میشوند و تارهای کلاژن و الاستین در حالی تشکیل میشوند که فاکتورهای رشد به طور طبیعی در پوست ترشح میشوند و پوست بازسازی میشود و در نتیجه ظاهری شاداب و جوان پیدا میکند.
از آنجایی که این روش بر مبنای انرژی نوری کار نمیکند (یک روش لیزر درمانی نیست)، میتوان از آن به نحو موثری در تمامی رنگ پوستهای مختلف، حتی رنگ پوستهای بسیار تیره، استفاده کرد. این روش همچنین، برای پوستهای حساس بسیار کاملا بیخطر و ایمن است.
هر جلسهی درمانی حدودا بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول میکشد. در صورتی که پوست بیمار حساس باشد، قبل از انجام درمان، از کرم بیحسی استفاده میشود و تاثیر کرم بر روی پوست و بیحس شدن آن بین ۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان میبرد. خنک کردن پوست و انجام مراقبتهای لازم بلافاصله بعد از درمان (زدن سرم و ماسک به پوست)، حدودا ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد. ما برای تاثیرگذاری بیشتر درمان و رسیدن به نتایج بهتر از کرمهای مرطوبکننده و سرم یا ماسک مخصوص لیفت پوست استفاده میکنیم. بنابراین هر جلسهی درمانی حدودا بین ۱ تا ۱٫۵ ساعت طول میکشد.
بعد از اتمام جلسهی درمانی هیچ نیازی به گذراندن دوره ریکاوری نیست. بعد از جلسهی درمانی ممکن است پوست موقتا سرخ و کمی متورم شود که این حالت بین ۱ تا ۳ ساعت طول میکشد. پوست شما بعد از درمان احساس شبیه به کشیده شدن و گرما خواهد داشت و ممکن است تا ۴۸ ساعت کمی صورتی باشد. معمولا در سومین روز پس از جلسهی درمانی، نشانههایی از گرمایش سلولی در پوست (به صورت شبکهای از نقاط بسیار ریز روی پوست) نمایان میشود و جای این نقاط (چون در حال بهبودی است) پوسته میشود و ممکن است بین ۱ تا ۲ روز پوست شما، حالت پوسته پوسته داشته باشد. بروز این حالت کاملا طبیعی است و بخشی از روند بهبودی پوست شما است. شما میتوانید روز بعد از جلسهی درمانی تا حدود کمی کرم یا مواد آرایشی (12 ساعت بعد از جلسه درمانی) روی پوست خود بزنید. بعد از ریختن تمام پوستههای تشکیل شده روی پوست شما، شاهد بهبودی چشمگیری در ظاهر پوست خود خواهید بود و رسیدن به این نتایج تنها ۵ تا ۷ روز زمان میبرد. روند تولید کلاژن در پوست و بازسازی پوست همچنان تا ماهها پس از درمان ادامه خواهد داشت و بعد از هر جلسهی درمانی، پوست شما بهتر و بهتر خواهد شد.
بهترین کار این است که شما یک دورهی درمان شامل ۳ تا ۵ جلسه را طی کنید. در اولین جلسهی مشاوره با پزشک یک برنامهی درمانی که مناسب با شرایط شماست، تعیین میشود. مدت زمانی که باید بین جلسات درمانی فاصله بیافتد، برای بیماران مختلف فرق میکند و به ناحیهی تحت درمان و شرایط پوست بیمار بستگی دارد. فاصلهی بین جلسات درمانی به طور استاندارد باید بین ۴ تا ۶ هفته باشد. برای آن که نتایج درمانی این روش را حفظ کنید، بسته به نوع پوست شما، ممکن است توصیه شود که سالی یکبار این دورهی درمانی را طی کنید.
برای حفظ نتایج حاصل از درمان لازم است که بین جلسات درمانی و در خانه، با استفاده از محصولات با کیفیت، از پوست خود مراقبت کنید. شما باید از کرم ضدآفتاب استفاده کنید و به تمامی توصیهها و اقدامات بعد از جلسهی درمانی عمل کنید.
بعد از جلسه لیزر پوست صورت نیازی به اقدام خاصی نیست، با این حال متخصصین ما، برای مراقبت بهتر از پوستتان، برخی توصیههای زیر را به شما میکنند:
- استفاده از کمی کرم یا ژل یا لوسیون مرطوب کننده در ناحیهی تحت درمان.
- استفاده از اسپری مرطوب کننده و خنک کننده در مواقعی که احساس میکنید به آن نیاز دارید.
- شستشو دادن یا استفاده از کمپرس سرد در ناحیهی تحت درمان.
درمان با امواج رادیوفرکوئنسی به خاطر امکان دستیابی به نتایج مورد انتظار بدون وارد شدن آسیب به بدن معروف میباشد. به هر حال این درمان الزاماً ۱۰۰% بدون خطر (ریسک) نیست و برخی از عوارض لاغری با آر اف به شرح زیر هستند:
- قرمز شدن پوست
- ورم محدود
- حساسیت بیش از حد نواحی تحت درمان
- ایجاد فرورفتگی در پوست
علاوه بر این همواره ممکن است در برخی افراد ایجاد تاول و کبودی به عنوان یکی از عوارض جانبی این درمان مشاهده گردد.
به طور کلی، احساسی که بیمار در حین درمان با آر اف فرکشنال دارد، به تنظیمات دستگاه بستگی دارد. در صورتی که شدت امواج بسیار کم و خفیف باشد، بیماران به ندرت چیزی احساس میکنند و فقط کمی احساس گرما در پوست خود خواهند داشت. اما با استفاده از امواج قویتر در حین درمان، احساس بیمار شبیه به زمانی است که یک باند کشی نرم ضربهای ناگهانی روی پوست وارد میکند. دستگاههای پیشرفتهای که در این کلینیک به کار میروند، مجهز به سیستم خنککنندهی قوی هستن که موجب ایمنی بیشتر درمان و احساس راحتی بیمار شده و در نتیجه درمان با آر اف فرکشنال تقریبا بدون درد خواهد بود.
پوست خشک می تواند همه ی اشخاص از نژاد ها و جغرافیای متفاوت و سنین و جنس مختلف را درگیر کند.
این مشکل پوستی هم با ضخیم شدن پوست و هم نازکی پوست می تواند همراه باشد.
عوامل موثر بر ان شامل عوامل خارجی(اب و هوا، محیط، سبک زندگی)
و
عوامل داخلی ( دارو ها، رژیم های غذایی، تغییرات هرمونی، بیماری های مختلف) می باشند.
۱۰٪ الی ۱۵٪ از محتویات پوست باید شامل اب باشد تا ظاهری طبیعی و سالم داشته باشد چنانچه خشکی پوست طولانی شود منجر به التهاب و یا حتی اگزما می گردد که با تخریب پوست همراه است.
هیرسوتیسم یا رویش موهای زائد ممکن است در هرسنی در خانمها مشاهده شود.
علت اصلی رویش موی زائد ،
افزایش سطح خونی هورمونهای مردانه میباشد
که منشا آن یا اختلالات تخمدانهاست
و یا مربوط به غدد آدرنال میباشد.
نحوه توزیع این موهای زائد الگویی مشابه آقایان دارد
که در حالت عادی در خانمها غیر معمول است
و اغلب همراه با سایر علائم همچون
افزایش وزن،
تغییرات روحی روانی،
اکنه،
پریود نامرتب
مشاهده میشود.
می توان گفت یکی از بزرگترین دغدغه افراد در تمامی سنین ریزش مو می باشد، در ابتدا به علل ریزش مو می پردازیم:
ریزش مو انواع مختلفی دارد که شامل:
۱-آره آتا،
۲-ریزش همراه با اسکار،
۳-طاسی آندروژنیک،
۴-ریزش با الگوی زنانه،
۵-Telligen Effluvium،
۶-تریکو تیلومانیا
میباشند.
ریزش موی بدون اسکار به علل مختلفی ایجاد میشود که عبارتند از:
ژنتیک،کمبود مواد مغذی،استرس،داروها،اختلالت هورمونی،برخی بیماریهای غیر پوستی(علل پوستی اغلب طاسی با اسکار ایجاد میکنند)،زایمان……
مواد مغذی که در سیکل طبیعی فولیکولهای مو نقش مهمی ایفا میکنند و کمبود آنها موجب ریزش موها میشوند عبارتند از:
Vit A-B-C-D-E
آهن ،سلنیوم،روی
همچنین تحقیقات نشان میدهند که کمبود ویتامین D و فولات و ویتامین B12 و سلنیوم با سفیدی زودرس موها در ارتباط میباشند.
لکه های پوستی بعلل مختلف در پوست ایجاد میشوند این علل شامل:
مادرزادی،
التهابات پوستی(سوختگی،آفتاب سوختگی،عفونتهای پوست،بیماریهای پوستی)،
لکه های ناشی از مصرف برخی داروها(آنتی بیوتیکها،ضد انعقادها،داروهای ضد آریتمی،برخی فلزات)
بیماریهای سیستمیک،
بارداری
قدم اول درمان لکه های پوستی،درمان علت پیدایش آنها میباشد.همچنین پیروی از برخی عادات همچون استفاده مداوم از کرمهای ضد آفتاب و یا پوشاندن پوست در مواقع التهاب توسط کرمهای زینک اکساید نیز مهم است.
برای درمان لکه های پوستی پزشکان از کرمهای مختلف در ترکیب با peelingشیمیایی و یا لیزر درمانی استفاده میکنند.
انچه که باید در نظر داشت این است که درمان لکه های پوستی نیاز به زمان و مراقبت دارد.
شوره سر یکی از شایعترین گرفتاری های پوستی در دنیاست که نیمی از جمعیت جهان را در هر سن و جنسی درگیر میکند.
شوره سر به تنهایی پروسه التهابی نیست ولی ممکن است هم با پروسه های التهابی پوست همچون درماتیت سبورئیک مشاهده شود.در واقع شوره سر پوسته شدن لایه های سطحی پوست سر و ریزش آنها میباشد.
علل ایجاد شوره سر :
قارچهای لیپوفیلیک(چربی دوست) مانند مالاسزیا فورفور،برخی باکتری ها مانند استافیلوکوک ها….
علل غیر میکروبی آن :
قرار گرفتن طولانی در معرض خورشید،شامپو کردن بیش از حدمو،شانه زدنهای مکرر،استفاده زیاد از برخی محصولات آرایشی مو،گرد و غبار، میباشد.
چربی زیاد پوست سر محیط مناسبی برای رشد قارچهای چربی دوست و ایجاد شوره سر میباشد.
بهترین راه مقابله با شوره سر تشخیص علت آن توسط پزشک و تجویز سرمها و شامپوهای مناسب میباشد.
️ آب و هوای خشک و سرد،و یا گرم و داغ هر دو موجب از دست رفتن رطوبت پوست و شکنندگی آن می شوند.
اشخاصی که در نواحی خشک سرد زندگی میکنند باید از کرمهای محافظت کننده در برابر باد سرد در فضای بیرون و مصرف مایعات گرم برای حفظ دمای و رطوبت بدن و ایجاد گردش خون مناسب در مقابله با خشکی استفاده کنند.کرمهای مرطوب کننده در ساعات داخل منزل استفاده شود.
در هوای گرم و خشک ،از کرمهای مرطوب کننده زیاد در طول روز و مصرف مایعات کافی جهت مقابله با خشکی پوست استفاده شود.
تغذیه مناسب و مصرف سبزیجات تازه و میوه جات به سلامت و خفظ رطوبت پوست کمک میکند.
با افزایش سن ترشحات غدد چربی پوست کاهش میابد و پوست خشکتر و آسیب پذیرتر میگردد.استفاده از کرمهای روز و شب به مقابله با این عارضه و حفظ قوام پوست کمک میکند.
عادات مختلف از جمله حمام با آب داغ و استفاده مکرر از شوینده های قوی منجر به خشکی پوست میشود.استخرهای شنا بدلیل غلظت کلر، موجب خشکی میشوند بنا براین اشخاصی که با شوینده های حاوی کلر سرو کار دارند و یا مکرر از استخر استفاده میکنند بهتر است از لوسیونها و کرمهای مرطوب کننده استفاده نمایند.
یکی از علل خشکی پوست در ماههای اخیر استفاده وسواس گونه از ضد عفونی کننده های حاوی الکل میباشد که مراجعات بدلیل اگزما را افزایش داده است. در منزل بهتر است دستها شسته شود و از ضد عفونی کننده در بیرون منزل استفاده شود و حتما در منزل از لوسیون مرطوب کننده استفاده شود.
یکی از مشکلات شایع پوستی ترشح بیش از حد چربی ست که منجر به ایجاد سبوره،اکنه و یا منافذ باز در پوست میشود.
علت اصلی فعالیت بیش از حد طبیعی غدد ترشح چربی روشن نیست ولی همزمان با ترشح زیاد تستوسترون(آندروژنیکها)،در زمان تخمک گذاری خانمها،در فصل بهار و تابستان و آب و هوای مرطوب این ترشحات بیشتر دیده میشوند.
کرمها و لوسیونها موضعی برای کنترل ترشح چربی اغلب حاوی رتینوئیدها(ویتامین A)،یک داروی موثر جدید بنام olumacostat glasaretil(og)
نیاسینامید،عصاره چای سبز و ال کارنیتین میباشند.
این اشخاص همچنین بطور روزانه از مرطوب کننده های غیر چرب و ضد افتابهای فاقد چربی باید استفاده نموده و بهتر است خانمها از لوازم آرایشی چرب تا حد امکان استفاده نکنند.
کرمها و لوسیونهایی که به پوست های خشک کمک میکنند اغلب شامل نرم کننده ها و مرطوب کننده ها هستند.
خشکی غیر طبیعی پوست اغلب به سد دفاعی پوست آسیب زده و منجر به انواع التهابات پوستی میگردد.
نرم کننده های مختلف حاوی اوره و petrolatum برای ترمیم سد دفاعی پوست و کاهش التهاب و همچنین جذب رطوبت در سطح پوست میباشند.مرطوب کننده ها موجب کاهش خطوط پوست و ایجاد ظاهری صاف و شفاف به پوست میشوند و اغلب حاوی petrolatum,glycerin,dimethicone هستند که موجب حفظ رطوبت در پوست میشوند.
اشخاص با پوستهای مختلط اغلب دارای نواحی چرب روی بینی بالای لب چانه و بین ابروها و نواحی خشک روی گونه ها و پیشانی هستند این گروه بسته به شرایط پوست در هر ناحیه از داروهای موضعی مختلف مخصوص پوستهای چرب و خشک میتوانند استفاده کنند.
️ زمانیکه لایه چربی طبیعی ساقه مو و آب آن از دست برود ،مو دچار خشکی شده و شکل غیر طبیعی و وزدار و غیر قابل آرایش ،کدر و ناسالمی بخود میگیرد.
علل خشکی بیش از حد مو :
شستشوی روزانه،استفاده از آب داغ هنگام شستشو،استفاده از شامپوها و مواد آرایشی نامناسب،اختلال تغذیه ای،قرار گرفتن طولانی در معرض نور خورشید،قرار گرفتن زیاد در آب کلرینه(استخر)،خشک نمودن مکرر موها با هوای داغ(سشوار یا اتوی مو)میباشند.
راههای حفظ رطوبت و سلامت موعبارتند از:
مصرف ویتامینهایی چون زینک و بیوتین
ویتامینه کردن موها
استفاده از روغنهای گیاهی چون آرگان
ممانعت از شستشوی روزانه موها
استفاده از آب ولرم و شامپوی مناسب جهت شستشو
اجتناب از خشک کردن موها توسط خشک کننده های با هوای داغ
استفاده از ماسکها و مواد آرایشی مناسب برای موها
️ آکنه یک مشکل مزمن پوستی ست که غدد ترشح چربی را درگیر میکند این گرفتاری پوستی در سنین ۱۵-۴۰ سال مشاهده میشود و ۸۵٪ گرفتاری بین ۱۵-۲۴ سالگی مشاهده میشود.
علت قطعی و دقیقی برای اکنه تاکنون یافت نشده ولی مجموع چند عامل در کنار یکدیگر میتواند منجر به ایجاد آن شود.
در درجه اول باید اختلالات هورمونی بخصوص ترشحات غیر طبیعی آندروژنیک را در نظر گرفت.
در غیاب اختلالات هورمونی،۴فاکتور در ایجاد اکنه شناخته شدند.
فعالیت غیر طبیعی باکتری های طبیعی پوست در ناحیه فولیکولها
تولید و ریزش بیش از حد کراتینوسیتها در ناحیه فولیکول
ترشح زیاد چربی پوست(اغلب تحت تاثیر آندروژنها)
التهاب
برخی انواع ریزش مو قابل پیشگیری و درمان هستند.
چنانچه عامل ریزش موها بیماری خاصی باشد،با درمان بیماری موها باز خواهند گشت.
اگر مصرف داروهای خاصی موجب ریزش مو شده ،پزشک معالج شما ممکن است داروهای جانشین با کمترین عوارض بر موها را تجویز کند.
برخی داروها برای درمان ریزش موی ارثی و بازگشت موها قابل استفاده هستند از جمله این داروها:ماینوکسیدیل،فیناستراید(پروپشیا) هستند.
همچنین میتوان از عمل کاشت مو برای پوشاندن نواحی طاس سر برای داشتن موهایی طبیعی استفاده کرد.
از جمله درمانها و یا داروهایی برای پیشگیری :انواع ویتامین B بخصوص بیوتین میباشد
همچنین مصرف زینک ،ویتامین D،سلنیوم،آهن(برای خانمها در سنین باروری)جهت پیشگیری و درمان بسیار مفید میباشند.
ریزش مو بعد از زایمان وابسته به هورمونهاست و پس از مدتی متوقف شده و موها باز میگردند.
گاه برای کمک به توقف ریزشها و بازگشت موها از روش مزوتراپی استفاده میشود.در این روش ویتامینها و اسید آمینه های لازم جهت تقویت فولیکولها مستقیما به پوست سر تجویز میشود.
ویتامینه کردن موها ،استفاده از لوسیونهای تقویت کننده و ماساژ آنها توسط دستگاه هیدرودرم جهت افزایش تجزیه و جذب مواد داخل لوسیونها میباشد که موجب تحریک رشد موها میشود.
در مواردی که فرد دچار ریزش سکه ای (آره آتا)شده باشد ،درمانهای تزریقی یا خوراکی کورتیکوستروئیدها تجویز میگردد.
Prp
نیز یکی از روشهای درمان برای رشد مو میباشد که
اغلب بعد از کاشت نیز توصیه میشود
چنانچه در این روش از کیتهای استاندارد استفاده شود و تکنیک بدرستی صورت گیرد نتایج قابل توجهی مشاهده میشود.
با وجودیکه مراجعات زیادی برای درمان خال به پزشکان صورت میگیرد،ولی اغلب خالها بی آزار وخوش خیم هستند
حتی در اشخاص با ریسک بالا مثل مردان بالای ۶۰ سال نیز نسبت ابتلا ۱در ۳۳۰۰۰ میباشد
خالها ممکن است مادرزادی باشند ولی اغلب در کودکی ظاهر شده و با افرایش سن ،در اشخاص با پوست روشن،و قرار گیری در معرض نور خورشید بیشتر میشوند.
زمانیکه خال دچار تغییر اندازه ،شکل،سایز میشود،مشکوک میباشد
خالهای مشکوک توسط بیوپسی (نمونه برداری)شده و پس از تشخیص درمان میشوند .
خالهای معمولی با روشهای جراحی،لیزر،کوتر،کرایو،پانچ،پلاسما جت برداشته میشوند.
شوره سر در اشخاص جوان بیش از کودکان و افراد مسن دیده میشود.
شرایطی چون تغییر فصل،تغییرات رطوبت هوا،استرس بر شدت شوره سر تاثیر میگذارند.
مهمترین عامل شوره سر نوعی قارچ بنام مالاسزیا میباشد.انواع شامپوهای ضد قارچ،شامپوهای حاوی سالیسیلیک اسید،ترکیبات حاوی اوره،شامپوهای سلنیوم سولفاید،ایمیدازول،cilopirox olamine و پیریتیون زینک نیز در از بین بردن قارچ و شوره موثر مییاشند.